Podem BCN - Una eina al servei de la ciutadania

Acta Reunió CCM 25-11-2016

Reunió CCM Barcelona

25 de novembre a les 11:00h seu Podem Catalunya

Participen: Marc, Toni, Jéssica, María, Yolanda, Marta, Joaquín, Jordi, Lucas, Julia, Mireia

S’excusen: Camilo, Juanjo, Emilio, Cristina

Ordre del dia:

  • 1. Projecte Hacemos. 10’
  • 2. Seguiment del treball d’àrees de treball: Política, Organització, Feminismes, Municipalisme 20’
  • 3. Atarse los cordones. 10’
  • 4. Finances 20’
  • 5. Conclusions del debat sobre Trump 10’
  • 6. Municipalisme: Barracons escolars. 15’
  • 7. Assistències i rendició de comptes 10’
  • 8. Varis

1. Hacemos

S’han presentat dos projectes al CCM, als què s’ha certificat, el projecte de l’Associació Mirada Neta, amb el nom “Comunica’m” de Sant Andreu i el de Teatracció, “Teatre d’Acció Social”, de 9 Barris.

A més, a Barcelona ens consta que s’han presentat els projectes de l’ associació Amics del Quart Món, “Suma i Multiplica. Drets per a la Infància”, certificat pel Cercle de sant Martí; “Miradas que hablan, Duplicació de MECP2”, certificat pel Cercle de Sant Martí i un projecte sobre aplicacions d’internet que certifica el Cercle de Poble Sec.

2. Seguiment del treball d’àrees de treball: Política, Organització, Feminismes, Municipalisme

Àrea política

El CCM a través del Marc i de la Marta han anat a diferents cercles en els quals s’ha debatut sobre el nou subjecte en els eixos d’organització, participació i política que s’havien plantejat tant en el full de ruta proposat pel CCM com en el de Marea Morada del CCC.

Creiem que la nostra idea de debat en 3 punts no s’ha complert, creiem que no hi ha hagut el temps suficient per aprofundir en els diferents eixos. Creiem que ha servit per començar-los a explicar, perfilar, al mateix temps que s’han resolt dubtes de la necessitat del debat.

Això es va veure també en el debat del divendres convocat pel CCM a cercles i inscrites i el de diumenge a enllaços de de cercles convocat pel CCC.

Com a conclusions creiem que s’haurien de convocar taules al voltant dels eixos programàtics de BComú: Nacional, Radicalitat democràtica, Feminisme, etc. Al mateix temps que caldria aprofundir en dos eixos centrals: Radicalitat Democràtica (de la qual es parla molt però no s’acaba de definir) i sobiranismes i tema nacional. Aquests últims amb un primer debat amb ponents seguit de taules de treball.

L’objectiu d’aquestes propostes seran principalment fomentar el pensament crític col·lectiu, aprofundint sobre temàtiques que hem vist necessàries. No per consolidar una posició com a Podem Barcelona.

En aquest sentit, creiem que el CCM ha de continuar convocant debats a cercles i persones inscrites conjuntament, espais en què el debat vagi a la participació individual perquè, en últim terme i fins ara, la veu final a Podem la té l’Assemblea Ciutadana en la qual una persona és un vot.

Volem que totes aquelles persones que se senten cridades per Podem tinguin l’oportunitat de participar en el debat, independentment del fet que siguin més o menys actives en la participació presencial del dia a dia. Hem de tenir present les persones que no poden participar per les raons que siguin, perquè treballen seguint jornades esgotadores, perquè tenen a càrrec seu altres persones, etc. No hem de caure en tancar-nos en nosaltres mateixes sinó que hem de seguir construint i apel·lant cap enfora.

Quant a les conclusions de la primera fase del debat de la Marea Morada, el CCC està elaborant un document que es portarà al Consell de Cent

Notes:

Es decideix que les comunicacions sobre el que farà el CCM deixaran de ser a la coordinadora del CCC a través del Marc i passaran a ser canals orgànics, principalment via mail, on s’intentarà que el CCC no acusi les accions del CCM com a atacs com fins ara.

Organització

A part del funcionament diari de coordinació entre les diverses àrees i necessitats de l’ organització s’ha començat una fase prèvia a la proposta de formació que es va decidir en reunió conjunta amb Emili, Maria i Marta, que funcionarà com a prova, la posada en marxa de tallers de Planificació estratègica que s’ha començat a 9Barris. La idea és que el cercle tingui eines d’anàlisi que l’ajudin a fer un pla de treball a llarg termini. Es farà seguiment.

Feminisme

El tema formatiu a dins dels cercles ja l’està portant a terme el CCC conjuntament amb el Cercle de Feminismes i LGTBI. Es constata la poca afluència de gent als tallers proposats.

La idea de l’Àrea de Feminismes i LGTBI del CCM serà ensenyar a la ciutat les iniciatives que s’estan fent des de la regidoria de Feminismes de l’Ajuntament de Barcelona, perquè s’han fet passos enormes i innovadors: temes contra la violència masclista al carrer per exemple, temes quotidians de violència que vivim les dones en els espais públics.

Es pensa en xerrades i actes on no només les persones que porten l’àrea participin sinó que es potenciïn les figures d’altres conselleres.

Municipalisme

Al mateix temps es proposa crear xarxa amb ciutats d’altres comunitats autònomes, generar ponts entre l’ajuntament i altres ciutats amb gent de Podem.

Es posa de manifest que hi ha un doble moviment entre els Ajuntaments del Canvi i Podemos. Des dels mitjans estatals els Ajuntaments del Canvi som Podemos, els seus encerts computen a la nostra organització. Posar en relleu les accions positives que es fan a l’Ajuntament de Barcelona és també fer valdre a Podem Barcelona.

Pensen també com abordar el nou subjecte des de Feminismes quan la Laura ja està treballant en diferents eixos de BComú.

La Jéssica, des del Parlament, treballa en temes de coeducació. Hi ha una part en igualtat i feminisme a desenvolupar que es farà contactant amb diferents entitats. El cercle de feminismes no va respondre a la sol·licitud de suport.

Es posa de manifest que hi ha poca gent del cercle de feminismes que pugui donar suport a aquest treball perquè totes les persones del cercle treballen pel CCC.

3. Atarse los cordones

Des d’organització s’informa de la iniciativa per a poder informar els cercles que així ho demanin. El tema el portarà la Secretaria d’Organització del CCC.

S’obre el debat sobre la conveniència del projecte presentat per la Secretaria d’Organització Estatal. Es posa en relleu que la Secretaria d’Organització en relació a Vistalegre II hauria d’organitzar l’Assemblea, els reglaments i els tempos, i no capitalitzar el debat.

Es posa de manifest que s’estan utilitzant els recursos de tota l’organització, capitalitzant el debat, es recollirà tota la informació i es capitalitzarà a través de la Secretaria d’Organització que el més probable ès que es presenti en una sola candidatura.

Al mateix temps, es fa una gira amb el Pablo Iglesias i l’Echenique, de tal forma que ja es comença a fer campanya.

El CCM no se sumarà a aquesta campanya i es proposa que el CCC no ho faci tampoc. El Marc comenta que ja es va proposar a la coordinadora del CCC, que ell es va negar a participar, però que es va decidir recolzar-la.

Es proposen diverses coses: fer una contraproposta més democràtica des del CCM, fer un document explicant el nostre posicionament. Finalment es decideix, que a la propera reunió del CCM el dia 15, aquest sigui el punt central del debat.

4.Finances

El problema de les finances és que, tot i que ara hi ha diners, només fins al 2018 s’assegura entrada. A partir d’aquí és incert, improbable que entrin diners des de BComú. Estatal no passa els tants per cent que hi hauria de les aportacions individuals de la gent de Barcelona. Aquest és un tema que està tractant el CCC, ja que ha demanat reunió amb Carolina Bescansa. Ens sumem a la necessitat, es decideix enviar mail a CCC fent costat a la demanda o bé demanar també reunió conjunta amb Bescansa per donar suport a la demanda del CCC.

Tal com es reflecteix en el web Podembcn.cat:

Balanç esperat en desembre 2016: 112.264,13€

Ingressos mensuals: GP: 7909,34€. Regidores: 4000€ Total: 11.909,34

Despeses mensuals. Sou una jornada: 2574,44€. Aprox. lloguer sales: 200€ Total: 2774,44€

Cal demanar l’excedent a Jaume Asens, perquè la seva entrada sigui pel canal corresponent.

Es considera que per millorar el funcionament en aquests moments es necessiten dues alliberacions a mitja jornada: una persona amb perfil organitzatiu i una altra amb perfil municipalista que recolzi a la Laura també. La Laura hauria de comprometre’s a participar en el grup de municipalisme de forma activa.

El tema del local es deixa per a una propera reunió

5. Trump.

Trump és una gota més dins d’un panorama més ampli com el Brexit, Le Pen, Àustria, etc. que representen replegaments que són la reacció a temes econòmics i migratoris.

A la reunió de dimecres passat sobre aquest tema es va parlar sobre la preocupació que només hi hagi un relat. Per això es proposa fer un acte central a BCN i interpel·lar altres actors: agençar reunió amb ICV BCN, Guanyem, EUiA.

Es proposa fer un acte de Podem al voltant 9 gener (dia investidura EEUU) però que pugui ser transversal, amb l’argument que no es pot lluitar des de les parcel·les de poder de cadascú sinó de forma àmplia i unint forces tant a escala municipalista com supraestatal.

Ponents. es proposen Bustinduy, Urtasun i Violeta (SI) També tractar temes sectorials, dos problemes: migracions i canvis econòmics.

Els punts 7 i 8 es posposen per l’absència a la reunió de les dues persones que els havien proposat.

9. Varis

· Barris refugi a Les Corts

· 30 de novembre hi ha Audiència pública al CCCB a les 18:00 h i el 29 de desembre, Plenari sobre pressupostos. En resum, ERC posa com a condició per aprovar els pressupostos de l’Ajuntament que es doni suport als presentats per la Generalitat. Però aquests són dos espais diferents i les nostres organitzacions no fan intercanvis de cromos. Així, ERC es desmarca i se suma a l’oposició. És clarament un tema polític, ja que fa 15 dies es van aprovar els de l’Àrea Municipal. L’objectiu de Convergència és plantejar-se com a única alternativa a Ada Colau. L’única alternativa serà que es faci una moció de confiança, una persona candidata alternativa és impossible que surti, per la qual cosa la moció passarà i els pressupostos s’aprovaran de forma automàtica. Xavier Trias va fer el mateix fa dos anys

· Reunió Milagros Sala: Lucas es va reunir el dilluns passat amb el “Comité de Apoyo a Milagros Sala”. Es vol fer una projecció de documental i una penya reivindicativa el 22 de gener a la Bostik. El comitè s’està autogestionant. Es donarà suport al comitè, inicialment a través de difusió.

· A la Jéssica l’han convidat a l’acte “Té sentit un nou PSUC en el s. XXI?” com a ponent el 14 de desembre, amb Nuet, Víctor Ríos i Xavi Domènech.

· Sant Martí, a través de l’Eva, passarà el Pla Dret Habitatge a Municipalisme.

Acaba la reunió a les 13:30 h

Propera reunió: dijous 15 de desembre a les 19:00h a la seu

e-max.it: your social media marketing partner

Imprimeix Correu-e

Seu Podem Catalunya

Carrer sardenya 176
08013 Barcelona.