Podem BCN - Una eina al servei de la ciutadania

Guanyem Barcelona!

El compte enrere per a recuperar la nostra ciutat ja corre, ha començat la campanya electoral. Barcelona en comú ha demostrat que, obrint a la ciutadania canals de participació, es pot construir en temps rècord una alternativa de govern per a una de les ciutats més importants d’Europa. Tenim a tocar la capacitat de fer de la nostra ciutat un referent internacional d’un nou model urbà, una alternativa a l’austericidi i al sotmetiment a les grans corporacions i lobbies.

Precisament per això, per ser alternativa, no ho tindrem gens fàcil. El Partit Popular i Convergència i Unió han decidit fer campanya conjunta contra Barcelona en Comú. Volen que ens identifiquem amb l’odi, amb la crispació i, fins i tot, amb la violència. Aquella que ells practiquen girant l’esquena a les famílies desnonades o amb situació de pobresa energètica. Volen tancar Barcelona en Comú a la marginalitat política, a la protesta visceral.

Tenen part de raó. Nosaltres protestem, critiquem, en definitiva, diem les coses pel seu nom. Aquells que privatitzen l’aigua –i permeten els talls de subministrament– no són sobiranistes. Aquell que priva els veïns i veïnes de la Barceloneta del seu port per entregar-lo al luxe dels diners negres, no és l’Alcalde de tots, i encara menys, el de totes.

Som crítica, sí, perquè no podem obviar allò que ha fet créixer les desigualtats a la nostra ciutat. Però també som proposta. Tenim un pla de xoc per a combatre els efectes destructius de la crisi i un model de ciutat que demostri que hi ha alternativa. Tenim un equip –no una llista–, un conjunt de persones que treballaran pel projecte tant si són escollides com si no. Tenim la gent dels barris que treballa diàriament per construir el programa i explicar-lo. I també tenim la propera Alcaldessa de Barcelona, l’Ada Colau.

Queden 12 dies per les eleccions i queda molta feina per fer, però cal recordar que Barcelona en Comú va més enllà del 24 de Maig. Som un projecte que tindrà un peu dins i un peu fora l’Ajuntament. Un projecte que combinarà la institució amb el carrer. I per fer-ho possible cal seguir ampliant els espais de participació, atraure més i més gent als barris.

Barcelona en Comú no suposa un canvi de cadires, un rentat de cara o un pla renove. Barcelona en Comú és un projecte trencador amb la concepció de la política municipal. Un Ajuntament que governi obeint les persones, dotant-les d’informació i capacitat de decisió, perquè només junts, ciutadania i institucions, podrem fer front a l’amenaça de l’austericidi. Només junts podrem vèncer l’aliança dels lobbies i els partits del règim del 78. Només juntes podrem Guanyar Barcelona.

e-max.it: your social media marketing partner

Imprimeix Correu-e

Seu Podem Catalunya

Carrer sardenya 176
08013 Barcelona.