Podem BCN - Una eina al servei de la ciutadania

Lluites Col·lectives


NEIX LLUITES COL·LECTIVES

Podemos va néixer als carrers i places gràcies a la força de la ciutadania. Des de Podem Barcelona sabem que el protagonisme és de totes aquelles persones que lluiten cada dia als barris de la nostra ciutat treballant pel bé comú.

És per això que llancem la campanya “Lluites Col·lectives” que posa l’accent sobre les persones, en la seva majoria anònimes, que amb els seus gestos aconsegueixen que els canvis socials siguin possibles.

 Volem escoltar les veus de la gent que lluita cada dia per que un altre món sigui possible. Un món on la justícia i la fraternitat siguin l’horitzó cap on caminem, que no deixi enrere ningú per qüestió de gènere o procedència, divers, inclusiu i feminista.
“Lluites Col·lectives” és un espai per donar les gràcies a les lluites que han estat i les que són i per compartir la força i la il·lusió necessària per a seguir lluitant.

És també un espai de denúncia de totes les injustícies que les polítiques del Govern de Partit Popular i de Convergència provoca i que ens han portat a la situació de desigualtat i sofriment per a la majoria.

La primera acció de “Lluites Col·lectives” és assenyalar amb noms i cognoms la corrupció que hem patit i patim els ciutadans i les ciutadanes, i explicar la urgència de l’execució de la moció de censura que impulsem des de Podemos per treure el Partit Popular del govern espanyol i retornar-lo a les persones decents.
Podeu anar seguint la campanya amb el hastag #LluitesCol·lectives i des dels canals oficials de Podem BCN: @Podem_BCN i podembcn.cat
Perquè van ser som, perquè som seran!
Aquí teniu el primer dels vídeos de “Lluites Col·lectives”


ECONOMIA DE LES CURES

ulleres violetes web

  • Economia de les cures. Treballs invisibles: 26 de maig a les 19h a La Sedeta amb Laura Pérez (regidora feminismes i LGTBI de l’Ajt. de BCN) Mariela Iglesias (àrea pol.urbanes Podem BCN). Presenta Mireia Iniesta.

    El simple tret diferencial de ser dona, desencadena en una sèrie de desigualtats econòmiques, polítiques i culturals que fa que les dones no gaudeixin dels mateixos drets que els homes. La divisió sexual del treball, l’absència de responsabilitat institucional i social en la creació d’una economia feminista que posi a les persones al centre de la vida, fa que aquesta responsabilitat hagi estat assolida exclusivament per les dones des de la seva llar. El treball domèstic i de cures, desenvolupat molt sovint per dones migrades no ha estat mai regulat com la resta d’ocupacions. Més enllà de les tasques associades a la cura, la gran majoria de dones ha treballat al mercat laboral, compatibilitzant totes aquestes feines. Fet que ha provocat sobrecàrregues, jornades dobles i una pitjor posició al mercat que els homes. A banda, les polítiques neoliberals sexistes han afavorit una major desregulació del mercat laboral i una precarització més profunda de les condicions laborals, on les primeres afectades són les dones.

e-max.it: your social media marketing partner

Imprimeix Correu-e