Podem BCN - Una eina al servei de la ciutadania

Podem davant la consumació del cop a Brasil

Avui, després de molts mesos d'incertesa i de paranys legislatius, el Senat brasiler ha votat pel impeachment (la destitució) de la Presidenta de la República Brasilera, Dilma Rousseff. El nostre compromís amb la democràcia es va mantenir, es manté i es mantindrà sempre ferma, i tenim clar que hi ha una màxima que guarda poc lloc per a la interpretació: en democràcia els mandats es guanyen i es canvien en les urnes.

En el dia d'avui, una institució en la qual al voltant del 60% dels seus integrants té oberts casos de corrupció, ha destituït a la Presidenta de la República, triada democràtica i legítimament fa amb prou feines dos anys per més de 54 milions de brasilers i brasileres. L'enginyeria legislativa i els vericuetos parlamentaris han doblegat la voluntat democràtica del poble brasiler i és responsabilitat de la comunitat internacional no reconèixer un govern que ha preferit arribar al poder per aquesta via il·legítima en lloc d'esperar a una nova celebració electoral. Resulta paradigmàtic que sigui precisament el Govern il·legítim i interí de Michel Témer el que ja ha sacrificat a tres dels seus ministres (sent l'última baixa la d'Henrique Eduardo Alves, embolicat en el mateix esquema de corrupció de Petrobras que afecta tant al propi Témer com al president de la càmera brasilera, Eduardo Cunha).

Ho vam dir a l'abril quan es va oficialitzar la infàmia del procés de impeachment contra Dilma Rousseff, i ho mantindrem sempre. És imprescindible que es respecti la voluntat del poble brasiler o que es modifiqui aquest mandat per l'única via democràticament acceptable: vèncer en les urnes.

Des de Podem exhortem al Govern d'Espanya a no reconèixer al govern brasiler que es conformi de manera il·legítima com a conseqüència de la destitució de la Presidenta Dilma. Exhortem al nostre Govern al fet que no oblidi el compromís amb la democràcia que ha de guiar com a principi fonamental nostra política exterior. Així mateix, reiterem la petició que elevem en el mes de maig a l'Alta Representant, Federica Mogherini, per la qual li sol·licitàvem que la UE mantingués al marge de les negociacions comercials amb el Mercosur a la República del Brasil.

No podem permetre que els intents de restauració conservadora a Amèrica Llatina, que busquen posar fi a una dècada llarga de reducció de les desigualtats, inclusió ciutadana dels sectors més marginats i avanços de la integració regional i la sobirania, posin en escac la democràcia en el nostre continent germà.

Font: podemos.info

e-max.it: your social media marketing partner

Imprimeix Correu-e

Seu Podem Catalunya

Carrer sardenya 176
08013 Barcelona.