Podem BCN - Una eina al servei de la ciutadania

Una candidatura feminista

Barcelona ha estat tradicionalment una ciutat de moviments socials, on les reivindicacions de les dones han tingut un paper important en la lluita per a la igualtat d’oportunitats i el reconeixement de la llibertat sexual. Dones amb diferents arrels i creences han avançat cap a la construcció d’una ciutat que reconegui la pluralitat, en la qual es pugui viure sense violència i discriminació per raó de sexe, edat, ètnia o procedència

El context de crisi que es viu a la ciutat ens impulsa a intensificar aquestes lluites. A Catalunya més d’un 20% dels seus habitants viu sota el llindar de la pobresa i les xifres s’agreugen més quan parlem de pobresa en femení. Les dones cobren, de mitjana, en un lloc similar un 25% menys de sou que els homes i creix el nombre de dones en l’economia submergida; a més a més, la precarització de les condicions de treball dificulta la conciliació de la vida familiar i social. Les dones continuen sent les responsables de les cures de subsistència i reproducció; el repartiment equitatiu dels treballs domèstics entre dones, homes i institucions està molt lluny de ser idíl·lic.

La feminització de la pobresa és caldo de cultiu de les violències per raó de gènere. I la violència és una de les xacres més importants contra la qual hem de lluitar per tal d’aconseguir una participació real, l’empoderament de les dones per gaudir plenament de la seva ciutadania, la lluita per a la igualtat d’accés a tots els sectors de la societat. Perquè el concepte de ciutadania ens inclou a tots i totes, també als migrants, la comunitat trans i LGTB, les persones amb diversitat funcional, la joventut, la tercera edat, la infància. Barcelona no ha d’estar al servei d’una minoria afortunada.

Sabem que les persones som diverses, i també ho són per tant les necessitats i les formes de viure i relacionar-se amb l’espai públic. És el moment de ser responsables i exigir responsabilitat a les administracions. Necessitem posar gènere a la desigualtat, a la violència i a la pobresa. Perquè si no coneixem l’impacte d’aquesta crisi en la nostra ciutat, difícilment podrem trobar solucions.

Des de la candidatura És Clar que Podem no ignorarem aquestes realitats. Sabem que tot comença pel disseny d’una societat inclusiva i lliure de violència de gènere. La lluita contra la violència cap a les dones és una necessitat urgent si volem combatre la injustícia i construir una Barcelona més igualitària i més democràtica.

e-max.it: your social media marketing partner

Imprimeix Correu-e

Seu Podem Catalunya

Carrer sardenya 176
08013 Barcelona.